Mainos
Mainos

Joka viides peruskoululainen osa-aikaisessa erityisopetuksessa

Viidennes peruskoululaisista sai lukuvuonna 2001-2002 osa-aikaista erityisopetusta lievien oppimis- tai sopeutumisvaikeuksien vuoksi. Pysyvämmin erityisopetuksessa opiskeli vajaa 6 prosenttia oppilaista. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen oppilaitostilastosta.

Eniten osa-aikaista erityisopetusta saivat ensimmäisten luokkien oppilaat. Useimmiten syynä erityisopetukseen oli luku- ja kirjoitushäiriö tai puhehäiriö. Ylemmillä luokilla osa-aikaista erityisopetusta annettiin useimmiten vieraan kielen tai matematiikan oppimisen häiriöiden vuoksi.

Pysyvämmän erityisopetuksen oppilaiden määrä kasvoi viime vuodesta 3200:lla. Vajaat kaksi kolmasosaa heistä sai opetusta erityisluokassa ja runsas kolmannes kokonaan tai osittain tavallisessa koululuokassa. Yleisin erityisopetukseen siirron peruste oli kehityksen viivästyminen. Runsas kaksi kolmasosaa erityisoppilaista oli poikia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot