Mainos
Mainos

Joka viides poliisin Glock-pistooli käyttökiellossa

Sisäministeriö on määrännyt yli tuhat poliisin vanhaa Glock-pistoolia käyttökieltoon. Syynä on se, että ase saattaa laueta vahingossa. Aseiden korjaus vie viikkoja ja maksaa 200 000 euroa.

Ennen vuotta 1992 valmistetut Glock 17- ja 19 -pistoolit asetettiin viikko sitten sisäministeriön päätöksellä käyttökieltoon. Pistooleja on yhteensä 1 169. Kaikkiaan Glock-pistooleja on Suomen poliisissa 5 500.

Syy käyttökiellolle on vaara vahingonlaukauksesta. - Siinä viritysvaiheessa se saattaa lähteä. Luisti vapautuu eteen, ja se pääsee iskemään vapaasti nalliin, kertoo Poliisin tekniikkakeskuksen asemestari Pertti Toura.

Tarkasti sanoen kyse on iskurivarmistimen reunan kulumisesta. Samalla kun se vaihdetaan, vanhat aseet päivitetään muutenkin uudemmiksi.

Aloite Glockien käyttökiellosta tuli poliisin kentältä työsuojelupiirin valtuuteltun kautta.

Joka tapauksessa suurempi vaara aiheutuu huolimattomuudesta. - Poliisissa viime vuonna ase laukesi tarkoituksettomasti seitsemän kertaa. Näistä kuusi kertaa oli sellaisia, että poliisimies luuli, että ase ei ole vireessä tai siellä ei ole patruunaa, kertoo ylikomisario Reijo Tuovinen sisäministeriön poliisiosastolta.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 26.05.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme