Mainos
Mainos

Joka viides suomalainen myöntää tehneensä pimeitä töitä

Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan joka viides suomalainen on joskus tehnyt töitä pimeästi ja joka kymmenes myöntää joskus teettäneensä pimeää työtä. 

Tutkimus tehtiin osana #Duueri-kampanjaa, jolla pyritään verkon avulla ohjaamaan työntekijöitä ja työn teettäjiä yhteen siten, että työllistämisprosessi täyttää lain vaatimukset. T-Median toteuttamaan kyselyyn vastasi yhteensä yli 1200 suomalaista.

Kampanjan takana ovat SuoraTyö-yhtiö, eläkevakuutusyhtiö Etera, Fennia, Lenovo, Oikotie ja T-media.

Pimeän työn tekeminen oli yleisintä nuorten keskuudessa. 18-34-vuotiaista lähes joka kolmas myönsi tehneensä työtä ilman verokorttia.

Tutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista tekisi mielellään keikkatyötä, jos sen löytäminen ja työstä sopiminen olisi helppoa. Lähes joka kolmas olisi valmis palkkaamaan ulkopuolisen tekijän kotitaloustöitä varten samoilla edellytyksillä.

Kampanjan tavoitteena on tuottaa tämän vuoden aikana SuoraTyö- ja Oikotien Keikkatyöt-palvelujen kautta viisi miljoonaa tuntia uutta työtä Suomeen. Se vastaa yli 2600 kokoaikaista työpaikkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme