Mainos
Mainos

Joka viides työntekijä talonrakennustyömailla on ulkomaalainen

Uudellamaalla ulkomaisen työvoiman osuus on jo kolmannes.

Ulkomaalaisten työntekijöiden määrä on kasvanut viime vuosina samaa tahtia niin eteläisimmässä Suomessa kuin koko maassakin: heitä on nyt kolme kertaa enemmän kuin vuoden 2007 syksyllä.

Tulokset käyvät ilmi Rakennusteollisuus RT:n talonrakennustoimialan vuosittaisesta työvoimatiedustelusta jäsenyrityksilleen.

– Ulkomaalaisia on etenkin aliurakoinnissa ja vuokratyövoimassa, joita yritykset käyttävät muun muassa kysynnän vaihteluiden tasaamiseen. Kaikkiaan Suomessa arvioidaan työskentelevän noin 25 000–30 000 ulkomaalaista rakennustyöntekijää, joista valtaosa tulee aitoon tarpeeseen. Ilman heitä ei pärjättäisi varsinkaan pääkaupunkiseudulla, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Tarmo Pipatti sanoo tiedotteessa.

Pipatin mukaan ulkomaalaisten työntekijöiden määrä kaavaa suurten ikäluokkien jäädessä eläkkeelle.

– Siksi onkin korkea aika saada käyttöön tehokkaat keinot, joilla ulkomaisten työntekijöiden ja yritysten työehtoja ja veronmaksua kyetään valvomaan. Tärkeitä uudistuksia on esimerkiksi veronumeron käyttöönotto ensi vuonna.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme