Mainos
Mainos

Joka viides voisi äänestää julkkista

Joka viides äänestäjä harkitsee julkkisehdokkaan äänestämistä maaliskuun eduskuntavaaleissa. Research Internationalin MTV3:n uutisille tekemän tutkimuksen mukaan julkkisehdokkaihin nyrpeimmin suhtautuvat vasemmistopuolueiden kannattajat.

Jokaisella suomalaisella on mielipide eduskuntaan pyrkivistä julkkisehdokkaista. Valtaosan mielipide on kielteinen.

Peräti 75 prosenttia äänestäjistä ei ole alkuunkaan kiinnostunut julkkisehdokkaista. Suopeimmin julkkisehdokkaihin suhtautuvat keskustan kannattajat. Myös nuorille julkkikset kelpaavat herkemmin kuin iäkkäille.

Julkkisehdokkaiden mukanaan tuoma kohu-uutisointi ei tutkimuksen mukaan vähennä eduskunnan arvovaltaa.
Noin 75 prosenttia äänestäjistä ei usko esimerkiksi Harkimoiden perhedraaman vaikuttavan äänestyskäyttäytymiseen. Erityisesti kokoomuksen ja vihreiden kannattajat pitävät kohu-uutisten vaikutusta vähäisenä.

Tutkimuksessa kysyttiin myös äänestäjien kantaa kansanedustajien mahdollisiin palkankorotuksiin. Vain vajaa neljännes olisi valmis hyväksymään korotukset. Työväestöstä vain 12 prosenttia suostuisi lisäämään kansanedustajien liksaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 12.02.2003)

MTV3:n vaaliasiantuntija, valtiotieteiden tohtori Jukka Tarkka toteaa, kommentoi gallupin tuloksia toteamalla muun muassa, että terve kritiikki kuuluu demokratiaan.

(Seitsemän uutiset 12.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme