Mainos
Mainos

Joka yhdeksäs suomalainen verkkosurfaaja on nainen

Käsite internet on ympäri maailmaa tunnettu, mutta kokemuksia sen käytöstä on lähinnä ylemmän tulotason omaavilla alle 55-vuotiailla miehillä. Tulokseen päädyttiin kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitettiin internetin tuntemista ja käyttöä.

Useimmat yhteydet internetiin otetaan työpaikalta ja käyttäjistä suurin osa on keskituloisissa ammateissa toimivia miehiä. Naiset käyttävät verkkoa huomattavasti miehiä harvemmin. Suomessa jokaista naiskäyttäjää kohden on kahdeksan mieskäyttäjää, Ruotsissa kolmea naista kohti on viisi mieskäyttäjää.

Kotoa internetiin kytkeydytään yleisimmin Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Siellä myös likimain joka viides kyselyyn vastanneista kertoi omistavansa modeemin, jolla yhteys voidaan ottaa. Pohjois-Amerikan jälkeen yleisintä internetin käyttö oli Australiassa, Suomessa, Ruotsissa ja Hollannissa.

Tutkimukseen haastateltiin lähes 16 000:ta aikuista 18 maassa. Tutkimuksen toteutti kansainvälinen markkinatutkimusyritysten ketju IriS, jonka jäsen Suomessa on Marketing Radar.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme