Mainos
Mainos

Jokela-ryhmä: Kouluampujat vihjailevat usein aikeistaan

Kouluampumista suunnitteleva nuori antaa usein vihjeitä tulevasta. Myös ulkomaisiin koulusurmiin perehtyneen Jokela-ryhmän mukaan ainakin tekijän lähipiiri on usein huomannut viitteitä tulevasta teosta. Niitä voivat olla esimerkiksi epätavallisen kova kiinnostus koulusurmia kohtaaja, manifestin tyyliin esitetty ihmisviha ja julkisuushakuisuus.

- Usein osa toisista koululaisista tai opiskelukavereista on tiennyt kiinnostuksesta koulusurmiin. Myös nettikeskusteluissa on tullut esiin viitteitä suunnitelmista, Jokela-ryhmän vetäjä varatuomari Tuulikki Petäjäniemi sanoo.

Jokelan kouluampumista selvittänyt työryhmä haluaa kouluille selvät toimintamallit uhkaavia tilanteita varten. Jos uhka olisi konkreettinen, koulun oppilashuoltoryhmä voisi analysoida tilannetta, ottaa yhteyttä vanhempiin ja tarvittaessa ilmoittaa asiasta viranomaisille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme