Mainos
Mainos

Jokela-ryhmän työ käyntiin

Varsinaisen tutkintalautakunnan työtä valmisteleva ryhmä pohtii muun muassa, kannattaako internetin ja median vaikutuksia tutkia.

Oikeusministeriön käynnistämä Jokela-tutkinta on alkanut. Tutkintaa valmisteleva työryhmä kokoontui tänään ensimmäisen kerran.

Työryhmän tehtävänä on valmistella varsinaisen Jokelan tragedian tutkintalautakunnan työtä. Aikaa valmisteluun on maaliskuun loppuun asti.

- Tarkoitus on, että työryhmä jatkaisi tutkintalautakuntana, kertoi ryhmää johtava kokoomuksen entinen kansanedustaja, varatuomari Tuulikki Petäjäniemi.

Puheenjohtajan lisäksi työryhmässä on kahdeksan jäsentä ja sihteeri.

Oikeusministeriön asettaman ryhmän tehtävänä on määrittää asiat, joita varsinainen tutkintalautakunta alkaa selvittää. Ryhmä pohtii muun muassa, kannattaako internetin ja median vaikutuksia tai mielenterveyspalvelujen toimivuutta tutkia. Jokelan ammuskelun tutkinnalla pyritään estämään vastaavanlaiset teot ja parantamaan turvallisuutta.

Tutkintalautakunta antaa aikanaan asiasta tutkintaselostuksen ja suositukset. Petäjäniemen mukaan ryhmä ei kerro työstään ja keskusteluistaan julkisuuteen kesken tutkinnan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot