Mainos
Mainos

Jokelalaiset kyllästyneitä mediakohuun

Median edustajat pidettiin tänään erillään kouluun palaavista oppilaista ja opettajista.

Varsin moni Jokelan asukas on väsynyt ympärillä pyöriviin toimittajiin ja kuvaajiin. Media on päivystänyt viime keskiviikosta asti koulun ja kriisikeskusten lähistöllä.

Tänään toimittajat ja kuvaajat pidettiinkin erillään kouluun palaavista oppilaista ja opettajista. Syynä oli se, että koululaisille haluttiin varata mahdollisuus rauhalliseen alkuun.

- Yleiskäsitys on se, että Jokelan koulun oppilaat ja opettajat ovat kyllästyneitä mediaan ja haluavat, että heidät jätetään rauhaan, sanoi koululaisten rauhaa varmistanut Heidi Hagman Tuusulan kunnan viestinnästä. Median käyttäytymistä koulupäivän ajan piti silmällä myös kaksi poliisia.

Jokelan kirkolla auttamassa ollut mies kertoi, että eiliseen hartauteen oli tullut media-ihmisiä, vaikka ulko-ovessa oli kieltolappu.

- Osa ihmistä meinasi lähteä kirkosta pois, kun media tunki sinne, mies sanoi. Hänen mukaansa myös nuorisotalolla olleita yläasteelaisia ja lukiolaisia on tartuttu käsivarresta kiinni ja pyydetty haastatteluja puoliväkisin.

Jokelan keskustassa asioilla ollut pariskunta toivoi rauhaa jokelalaisille. Pariskunnan mielestä yksityiskohtien jauhaminen tiedotusvälineissä kerta toisensa jälkeen on tarpeetonta ja repivää.

- Ettekö te voi kirjoittaa välillä hyvistäkin asioista, rouva puuskahti.

Osa lehtijutuista tuntui pelottavilta ja ikäviltä myös koulussa ampumisen aikaan olleista tytöistä.

- Tapahtumalla mässäily lehdissä tuntuu pahalta. Kun on itse ollut siellä ja tietää, mitä tapahtui, niin tuntuu ikävältä, sanoivat kahdeksasluokkalaiset Jokelan koulun tytöt. Heistä oli hyvä päästä maanantaina kouluun, koska samalla pääsee kiinni paremmin arkeen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme