Mainos
Mainos

Jokien virtaamat tulvatasolla Varsinais-Suomessa

Viime päivien lauha sää ja vesisateet ovat nostaneet jokien virtaamat paikoin kevättulvien suuruisiksi Varsinais-Suomessa. Aurajoen, Kiskonjoen, Perniönjoen, Sirppujoen sekä Uskelanjoen virtaamat ovat lähellä tyypillisiä kevättulvalukemia.

Alueen järvet ovat pääsääntöisesti vielä ajankohdalle tyypillisissä lukemissa, mutta Kiskon Kirkkojärven vedenpinta on nousussa ja sen ennustetaan nousevan ensi viikon alkuun mennessä kevättulvatasolle.

Jos loppuviikolle ennustettu sään viileneminen toteutuu, se kääntää virtaamat ja vedenkorkeudet laskuun.

Myös Satakunnan joissa virtaamat ovat myös kasvaneet. Eurajoen ja Loimijoen virtaamat ovat vähän keskimääräistä kevättulvaa pienempiä. Kokemäenjoen virtaaman kasvua pyritään estämään Pirkanmaan järvien juoksutuksia säännöstelemällä, jotta jokeen aiemmin muodostunut jääkansi säilyisi.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen mukaan Pohjois-Satakunnassa Karvianjoen vesistössä virtaamat ja vedenkorkeudet ovat myös nousussa ja saavuttanevat huippunsa viikonloppuna. Siellä huippujen ennustetaan kuitenkin jäävän melko maltillisiksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot