Mainos
Mainos

Jokioisten taivas täyttyi hävittäjistä – kolmen päivän aikana nousuja ja laskuja arviolta 400

Jokioisten varalaskupaikassa valtatie kahdella on eilisestä lähtien jyrissyt Ilmavoimien lentokoneita. Satakunnan lennoston järjestämässä kolmipäiväisessä Baana 18 -lentotoimintaharjoituksessa lennetään ilmavoimien kaikilla käytössä olevilla konetyypeillä, erityisesti F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä.

Kolmen päivän aikana koneiden laskeutumisia ja lähestymisiä on noin 400, joten taivaalta laskeutuu lentokoneita tasaisena virtana. Tavoitteena on saada ohjaajille mahdollisimman paljon laskusuorituksia päivä- ja yöolosuhteissa

– Harjoitellaan niitä lentokoulutusohjelman mukaisia suorituksia, lisäksi harjoitellaan tukikohtien haltuunottoa ja henkilökunnan omissa tehtävissä harjaantumista. Eli jos tiivistetysti sanoisin: kehitetään ilmavoimien suorituskykyä, Satakunnan lennoston esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Mika Hakanen sanoo.

Paikalla satoja ihmisiä

Harjoitukseen osallistuu kaikkiaan noin 300 ihmistä.

– Siitä valtaosa on henkilökuntaa, joka harjoittelee toimimista normaaleissa poikkeusolon tehtävissä. Sen lisäksi on varusmiehiä ja reserviläisiä, jotka harjoittelevat omia tulevia poikkeusolon tehtäviä. Kysymys on suojaamisen tehtävistä, lentoteknisistä tehtävistä ja johtamisjärjestelmäan tehtävistä, Hakanen kertoo.

Valtatie kahden liikenne on ohjattu harjoituspaikalla kiertotielle vielä torstaihin puoleenpäivään saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme