Mainos
Mainos

Jonkan ja Vanhasen lauselmat yhä kaukana toisistaan

Perustuslakivaliokunta on kuullut jälleen tänään puolentoista tunnin ajan oikeuskansleri Jaakko JonkkaaMatti Vanhasen jääviysasiasta. Jonkan ja Vanhasen kannat eivät juuri lähentyneet toisiaan ja Jonkka oli median edessä varsin vaitelias kuulemisen jälkeen.

- En ota kantaa niihin keskusteluihin mitä tuolla salissa on nyt käyty, Jonkka sanoo.

Oikeuskansleri Jonkan ja Vanhasen kannat ovat yhä kaukana toisistaan. Jonkan mielestä Vanhanen oli esteellinen valtioneuvoston käsitellessä Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jakoa Vanhasen vaalikampanjoita avustaneelle Nuorisosäätiölle. Vanhanen on kiistänyt tämän.

- Näissä kannoissa ei kovin paljon lähentymistä tapahtunut. Jonkka vain viittasi siihen, että hän luottaa siihen aineistoon, jonka hän on itselleen saanut, kertoi valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi.

Tapauksessa riidellään yhä perusasioista, kuten siitä, kuinka paljon Vanhanen sai avustusta Nuorisosäätiöltä presidentinvaalikampanjaansa.

- Jos nyt vähän avaan tätä, niin on pieni eroavaisuus niissä lausunnoissa, että paljonko se avustus on kaiken kaikkaan ollut. Ero on minimaalinen, noin 200 euron erosta on kysymys, Sasi sanoo.

Vanhaselta jälleen vastine

Ensi torstaina valiokunta kuulee muun muassa jääviyskysymyksistä väitellyttä professori Olli Mäenpäätä ja perjantaina kuultavana käy valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen. Sen jälkeen valiokunta ratkaisee tarvitaanko asiassa poliisitutkintaa.

Vanhanen jättää vielä ensi viikolla oman vastineensa Jonkan tämän päiväiseen esitykseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme