Mainos
Mainos

Jonkka: Jääviysepäilyt tutkitaan nyt puhtaalta pöydältä

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka aikoo ratkaista pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) toimintaa koskevat jääviyskantelut, kun keskusrikospoliisi saa asiaa koskevat omat selvityksensä valmiiksi.

Jonkka ei ota kantaa edeltäjänsä Paavo Nikulan Vanhaselle mahdollisesti antamiin ohjeisiin. Vanhasen mukaan Nikula sanoi, ettei vaaleissa saatu tuki tee ministeriä automaattisesti jääviksi käsittelemään tuen antajan asioita.

- En tiedä, onko sellaista kannanottoa annettu. Kun asiaa jälkikäteen katsotaan laillisuusvalvonnallisesti, asiat pengotaan kuitenkin paljon perusteellisemmin kuin joissain mahdollisissa keskusteluissa, sanoo Jonkka.

Ilta-Sanomien tavoittama Nikula ei muista keskustelleensa Vanhasen kanssa jääviyskysymyksistä. Tämä voi tosin selittyä aivoverenvuodolla, joka aiheuttaa Nikulalle muistihäiriöitä.

Jonkan mukaan Vanhasen tapaus ei myöskään ole verrannollinen niin sanottuun Suomi-Soffa-juttuun. Jonkka tutki ministeri Mauri Pekkarisen Suomi-Soffalle myöntämien investointitukien ja hänen firmalta saamansa vaalirahoituksen yhteyttä, muttei nähnyt asiassa ongelmaa.

Jonkalle on tullut kanteluita siitä, oliko Vanhanen jäävi päättäessään Raha-automaattiyhdistyksen tuesta Nuorisosäätiölle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot