Mainos
Mainos

Jönköpingin viinat Ruotsiin

Viinalaiva Jönköpingin tarina on päättynyt. Eilen illalla hylky pudotettiin lastiruuma tyhjänä takaisin syvyyksiin, ja shamppanjapullot sekä konjakkitynnyrit saivat tänään viranomaisten luvan lähteä Suomesta.

Jönköpingin rahtikirjat lupailivat löytäjälle valtavaa viinalastia: shampanjaa, punaviiniä ja konjakkia. Kun hylky nousi kokonaisuudessaan merestä selvisi, että saksalaiset olivat upottaneet sen yhdellä kylkeen asetetulla räjähteellä. Osa lastista tuhoutui jo silloin, vuonna 1916, ja mahdollinen kansilasti oli hävinnyt.

Kuukausien työn tuloksena hylystä nousi kuitenkin noin 4 000 pulloa shampanjaa sekä 35 tynnyriä. Pulloista kaksi ja puoli tuhatta on käypää myyntitavaraa, tynnyreistä puolet oli kunnossa. Tänään tulli antoi lastille luvan lähteä maasta.

Viinalastin arvon määrittelevät markkinat: toistaiseksi lastin hintaa ovat arvioineet vain myyjät. Se on selvää, että suurimmat summat kasataan shamppanjapullojen myynnillä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme