Mainos
Mainos

Jonkun koti on kesällä julkinen vessa tai ranta

Ulkosalla asuu pääkaupunkiseudulla kesäisin noin sata ihmistä, arvioi Vailla vakinaista asuntoa -yhdistys.

Yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen kertoo, että meillä asunnottomat eivät näy samalla tavalla katukuvassa kuin muualla Euroopassa.

– Meillä ihmiset hakeutuvat piiloon ja katseilta suojaan, sanoo Lehtonen.

Asunnottomat yöpyvät kesäisin esimerkiksi julkisissa vessoissa tai asemilla. Hyviä paikkoja ovat esimerkiksi moottoriteiden risteyksiin jäävät viheralueet, jonne kukaan ei tule. Julkisilla paikoilla asunnoton saattaa joutua muiden ihmisten häirinnän kohteeksi.

Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen sanoo, että epämiellyttävää ulkona yöpyminen voi olla, mutta kukaan ei kesäisin palellu kuoliaaksi.

ARA:n asunnottomuustilaston mukaan vuoden 2012 lopussa Suomessa oli 7850 yksinäistä asunnotonta ja 450 perhettä. Noin joka toinen asunnoton on Helsingissä. Kaikki eivät kuitenkaan näy virallisissa tilastoissa.

Asunnottomien määrä on kasvanut Helsingissä viime vuoden aikana. Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen toiminnanjohtajan Sanna Lehtosen mukaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ei ole riittävästi, ja ihmiset haluavat muuttaa pääkaupunkiseudulle.

Apua asunnottomuuteen voi hakea esimerkiksi Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen asumisneuvonnasta tai kaupunkien sosiaalitoimistoista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme