Mainos
Mainos

Jopa traktoreilla rällätään ja tuhotaan pienen kunnan puistoalueita – kohteina koulu, terveyskeskus ja vanhustentalo

Keski-Suomessa sijaitsevan Pihtiputaan kunnan omistamat puistoalueet ovat joutuneet ikävän ilkivallan kohteeksi useana viikonloppuna.

Poliisin mukaan Pihtiputaan keskustassa on vaurioitettu kunnan omistamia puistoalueita ajamalla nurmikolla mopoilla, autoilla ja traktoreilla.

Kunnan kiinteistörakennusmestarin mukaan vahinkoja aiheutetaan joka viikonloppu. Vahinkoja on aiheutettu muun muassa Pihtiputaan koulukeskuksessa, terveyskeskuksen ja vanhusten palvelukeskuksen nurmialuilla, Sisä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessaan.

Rälläyksen seurauksena viheralueet ovat vaurioituneet ja istutuksia sekä taimia on tuhoutunut.

Vahinko on korvattava

Poliisi huomauttaa, että yli 18-vuotias tekijä voidaan tuomita rangaistukseen ja pääsäännön mukaan täysimääräisiin vahingonkorvauksiin aiheuttamastaan vahingosta.

Tekijän ollessa 15-18-vuotias hänelle voidaan määrätä rangaistus ja korvaukset aina täyteen määrään asti. Alle 15-vuotiasta tekijää ei määrätä rangaistukseen, mutta hänelle voidaan aiheuttamastaan vahingosta määrätä vahingonkorvaukset jopa täysimääräisesti, poliisi kertoo.

Alle 18-vuotiaan vahingontekijän huoltajat voidaan myös määrätä korvausvelvollisiksi jopa täysimääräisesti, mikäli he ovat laiminlyöneet valvontavelvollisuutensa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme