Mainos
Mainos

Jorma Ollila vetämään selvitystä tiemaksuista

Tiemaksujen käyttöönottoa Suomessa ryhdytään selvittämään liikenne- ja viestintäministeriön työryhmässä. Ministeriö on nimittänyt ryhmän johtoon Nokian hallituksen puheenjohtajan Jorma Ollilan.

Työryhmän tehtävänä on selvittää, miten maksujen käyttöönotossa pitäisi edetä, mitä niillä tavoitellaan ja kuinka ne voidaan toteuttaa. Asian selvittämisestä sovittiin hallitusohjelmassa.

Liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) korostaa, ettei mitään käytännön ratkaisuja mahdollisen maksun toteutuksesta ole vielä tehty.

Ollilan mukaan mutkikkaimpia asioita ovat tietoturva ja yksityisyyden suoja.

– Nyt ei puhuta seuraavien vuosien liikennepolitiikasta, vaan vaihtoehdoista kymmenien vuosien päähän. On tärkeää selvittää myös tiemaksuteknologian toteutuksen merkitys suomalaisille korkean teknologian yrityksille, hän sanoo.

Työryhmän toimikausi päättyy ensi vuoden lopussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot