Mainos
Mainos

Jörn Donnerille professorin arvonimi

Kirjailijat Jörn Donner ja Arvo Salo voivat tästedes tituloida itseään ja toisiaan professoriksi, sillä tasavallan presidentti on myöntänyt heille professorin arvonimen. Presidentti myönsi kaikkiaan 90 arvonimeä arvonimilautakunnan esityksen pohjalta.

Ulkoministeriössä ja Nokiassa työskennellyt Paavo Rantanen sai ministerin arvonimen. Rantanen toimikin lyhyen aikaa ulkoministerinä Esko Ahon hallituksessa sen jälkeen, kun Heikki Haavisto oli sairastumisensa takia joutunut luopumaan tehtävästä.

KOP:n toimitusjohtajana ja Outokummun pääjohtajana toiminut Pertti Voutilainen sai vuorineuvoksen arvonimen. Suomen Yrittäjien pitkäaikaisesta puheenjohtajasta Risto Heikkilästä tuli yrittäjäneuvos.

Entinen kulttuuriministeri Anna-Liisa Kasurinen sai kaupunkineuvoksen tittelin. Professorin arvonimen saivat Donnerin ja Salon lisäksi muun muassa Suomen Kulttuurirahaston pitkäaikainen yliasiamies Paavo Hohti ja taidemaalari Eino Hurmerinta.

Arvonimilautakunnalle oli tullut kaikkiaan 140 hakemusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot