Mainos
Mainos

Jos Facebook-mainos näyttää "liian hyvältä" – älä klikkaa

Facebookissa tulee silloin tällöin eteen mainoksia, jotka eivät vaikuta kovin luotettavilta. Käyttäjää saattaa tällöin huolettaa, voivatko esimerkiksi virukset levitä Facebookin mainoksia klikkaamalla.

Palvelua Pohjoismaissa edustavan Jan Fredrikssonin mukaan on mahdollista, että mainoksiin eksyy joskus myös haitallista materiaalia.

Hän korostaa kuitenkin, että pääasiassa Facebook on hyvin turvallinen alusta.

– Turvallisuus on yksi Facebookin tärkeimpiä painopisteitä, Fredriksson toteaa MTV3 Uutisille.

– Esimerkiksi mitä tulee mainoksiin, teemme yhteistyötä useiden johtavien tietoturvayritysten kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että haitallisia koodeja verrataan useisiin eri tietokantoihin.

Fredriksson toteaa kuitenkin, että omaa järkeä kannattaa käyttää myös Facebook-mainoksien kohdalla.

– Ei ole mahdollista olla sataprosenttisesti suojattu, joten kehotamme käyttäjiä raportoimaan epäilyttävästä sisällöstä. Vaikka kaikkien mainostajien täytyy noudattaa yleisiä mainossääntöjä, tulisi käyttäjien noudattaa sääntöä "jos se näyttää liian hyvältä ollakseen totta, todennäköistä on, että se on huijaus".

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot