Mainos
Mainos

"Jos perussuomalaiset hallitukseen haluaa, niin kyllä Soini sinne pääsee"

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Niinistö uskoo perussuomalaisten pääsevän hallitukseen, jos nämä sinne todella tahtovat.

Hän näkee puolueen tiellä vain yhden esteen ja se on puolue itse.

– Soini sai niin merkittävän vaalivoiton, että jos perussuomalaiset hallitukseen haluaa, niin kyllähän Soini hallitukseen pääsee. Mutta perussuomalaisilla tuntuu olevan vaikeuksia saavuttaa yhteisymmärrystä minkään muun suuren puolueen kanssa, Niinistö toteaa Huomenta Suomen haastattelussa.

Niinistö arvioi, että hallitusneuvotteluja saattaa jarruttaa etenkin perussuomalaisten tuoreempi kaarti.

– Soini on kokeneempi poliitikko ja voi olla valmiimpi kompromisseihin kuin monet muut perussuomalaisten edustajat. Mutta uudet kansanedustajat ovat tulleet valituiksi vaaleissa aika tiukalla ohjelmalla, eivätkä he selvästikään ole yhtään halukkaita neuvottelemaan kannoistaan.

Vihreät eivät Niinistön mukaan erilaisten arvojen takia pysty toimimaan samassa hallituksessa perussuomalaisten kanssa.

Myös Soini on tuominnut yhteistyön vihreiden kanssa erittäin jyrkästi.

– Hän ottanut tämän asian ehkä vähän tunteellisesti viime aikoina. Sillä tavalla näkemys on yhteinen, että me vihreät haluamme varmistaa jokaisen suomalaisen yhdenvertaisuuden, pitää huolta vähemmistöjen ja eri väestöryhmien oikeuksista sekä panostaa ympäristön- ja luonnonsuojeluun, Niinistö luettelee.

– Timo Soinihan on sitä mieltä, että rahan laittaminen näihin asioihin on rahan hukkaamista. Se on aika vanhakantaista ajattelua ja siksi emme samaan hallitukseen mahdu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme