Mainos
Mainos

Joukko keskustalaisia torppaa Väyrystä

Joukko keskustan kansanedustajia vaatii puolueelta uudistumista puheenjohtajan valinnassa.

Muun muassa Antti Kaikkosen ja Kimmo Tiilikaisen allekirjoittamassa kannanotossa sanotaan, että keskustan johdon valintaa on tarkasteltava juuri uudistumisen näkökulmasta.

Puolueen konkaripoliitikko, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen sanoi eilen, että keskusta voisi valita pian pidettäviä eduskuntavaaleja silmällä pitäen kokeneemman puheenjohtajan. Väyrysen mielestä keskustassa on arvioitava, pärjääkö puolue seuraavissa vaaleissa paremmin nuoren vai varttuneemman puheenjohtajan vetämänä.

Keskustapoliitikkojen kannanoton mukaan kesällä valittavalla uudella puheenjohtajalla täytyisi kuitenkin lähtökohtaisesti olla mahdollisuus johtaa puoluetta useamman vaalikauden ajan, eikä tehtävä saa olla palkintovirka.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet keskustan kansanedustajat Antti Kaikkonen, Timo Kaunisto, Jari Leppä, Mika Lintilä, Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen.Ainakin Kimmo Tiilikaisen on povattu lähtevän ehdolle keskustan puheenjohtajakilpaan.

Allekirjoittaneet korostavat, ettei keskustan puheenjohtajaa pidä valita ikäkysymysten perusteella.

- Puoluejohtajuuden edellytys keskustassa ei ole 60 vuoden ikä, ei ole ennen ollut, eikä tule tälläkään kertaa olemaan. Puheenjohtajuus ei saa olla ikäkysymys – ei nuorempaan eikä vanhempaan suuntaan. Tärkeämpää on näkemys tulevaisuuden Suomen rakentamisesta, keskustan linjasta ja toimintatavoista.

Väyrynenkertoi eilen harkitsevansa lähtevänsä tavoittelemaan keskustan puheenjohtajan ja pääministerin tehtävää, kun Matti Vanhanen väistyy keskustan johdosta kesällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot