Mainos
Mainos

Joukko turvapaikanhakijoita syömälakossa Helsingissä

Yksitoista turvapaikanhakijaa on ryhtynyt syömälakkoon Metsälän vastaanottokeskuksen säilöönottoyksikössä Helsingissä. Yksikön johtajan Pekka Nuutisen mukaan lakko alkoi viime yönä.

- He ovat antaneet ymmärtää, että he vastustavat säilöönottoa. Yksikössä saamastaan kohtelusta he eivät ole valittaneet, Nuutinen sanoo.

- He pyrkivät ilmeisesti nälkälakolla siihen, että heidät vapautettaisiin.

Lakkoilijat ovat olleet vastaanottokeskuksessa hyvin eripituisia aikoja. Nuutinen muistelee, että yksi heistä olisi ollut säilöönottoyksikössä vasta alle vuorokauden nälkälakkoon ryhtyessään. Ainakin yksi heistä on ollut säilöön otettuna yli kuukauden.

- Me odotamme ja katsomme, mitä tapahtuu. Ihmisillä on oikeus ryhtyä nälkälakkoon, mutta yritämme kyllä keskustella heidän kanssaan ja sanoa, ettei tämä meidän kokemustemme mukaan auta heidän asiaansa.

Nuutisen mukaan nälkälakot eivät ole kovin yleisiä vastaanottokeskuksissa, ja erityisen harvinaista on se, että lakossa on monta turvapaikanhakijaa yhä aikaa. Metsälän syömälakosta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme