Mainos
Mainos

Joukkoliikenteestä tekeillä puolueeton arviointi

Liikenne- ja viestintäministeriö teettää ulkopuolisen, kansainvälisen arvioinnin Suomen joukkoliikenteen tilasta ja valtiovallan roolista joukkoliikenteen edistäjänä ja ylläpitäjänä.

Tarkoituksena on selvittää, onko ministeriön valitsema joukkoliikennestrategia oikea sekä riittävätkö nykyiset toimenpiteet ja julkinen rahoitus sen toteuttamiseen. Lisäksi Suomen joukkoliikennejärjestelmää verrataan muiden Euroopan maiden julkiseen liikenteeseen.

Selvityksen loppuraportissa on tarkoitus esittää suosituksia valtiovallan roolista ja toimenpiteistä joukkoliikennestrategian tavoitteiden saavuttamiseksi.

Arvioinnin tekijäksi on valittu belgialainen konsulttitoimisto Organisation-Gestion-Marketing OGM. Arviointiryhmässä on belgialaisten lisäksi mukana asiantuntijoita Hollannista, Englannista ja Sveitsistä.

Lokakuun alussa käynnistyneen selvityksen on määrä valmistua tammikuun lopussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot