Mainos
Mainos

Joulu menoliikenne alkoi rauhallisena

Liikenne ei ole tänään vielä ruuhkautunut, eikä vakavia onnettomuuksia ole sattunut. Ajokeli muuttuu kuitenkin huonommaksi jo huomenna.

Joulun menoliikenne on alkanut normaalissa ajokelissä. Liikkuvan poliisin mukaan liikennemäärät kasvoivat iltaa kohti ja autot jonoutuivat joillekin suurille valtaväylille. Ruuhkahuippu ajoittui alkuiltaan, sen jälkeen liikenne hiljeni.

Huomenna sää lauhtuu lännestä alkaen ja paikoin sataa heikosti lunta, ennustaa Ilmatieteen laitos. Ennusteen mukaan ajokeli muuttuu lännestä alkaen huonoksi maan etelä- ja keskiosassa, Oulun läänissä sekä Lapin länsiosassa lumisateen sekä sään lauhtumisen vuoksi.

Etelä-Suomen vilkkaimmat menoliikenteen väylät olivat jo tänään Hämeenlinnan moottoritie ja nelostie, joilla kummallakin liikkui kello 18:n aikaan reilut 1200 autoa tunnissa. Porvoontien liikenne ylsi vain noin 550 autoon tunnissa ja Turuntien liikenne lähes samaan. Sen jälkeen liikennemäärät laskivat tasaisesti.

Liikkuvan poliisin mukaan iltaan mennessä liikenne ei ruuhkautunut, eikä vakavia onnettomuuksia ollut tapahtunut. Idässä on poliisipartioiden raporttien mukaan liukasta.

Joululiikenne ajoittuu tänäkin vuonna useammalle päivälle. Poliisi arvioi, että joulun menoliikenne vilkastuu aatonaattona eli huomenna puolenpäivän maissa ja ruuhkautuu iltaa kohden. Liikenne jatkuu vielä lauantaina, jouluaaton aamuna. Paluuliikenne ajoittuu tapaninpäivän iltapäivään ja iltaan.

Liikkuva poliisi pyrkii näkyvällä valvonnalla rauhoittamaan joululiikenteen pääteillä. Taajamissa liikennettä valvoo paikallispoliisi.

Lapissa riesana porot

Pohjois-Suomessakin tieliikenne sujui illalla vielä rauhalliseen tahtiin. Liikkuvan poliisin mukaan Oulun eteläpuolella varsinaista joululiikennettä ei ollut vielä havaittavissa.

- Joululiikenteeseen liittyviä suksibokseja ei vielä näy autojen katolla. Liikenne vastaa lähinnä normaalia perjantai-illan liikennettä, ja on sujunut varsin rauhallisesti, kertoo ylikonstaapeli Tapio Rajaniemi.

Hänen mukaansa ajoradat ovat pääosin kuivia, mutta pakkanen on saattanut aiheuttaa pientä jäätymistä.

- Se saattaa aiheuttaa tietyissä paikoissa hieman liukkautta, Rajaniemi sanoi.

Lapin teillä ei perinteisesti ole näkynyt ruuhkaksi luokiteltavia jonoja.

- Tuskin näkyy tänäkään vuonna, sillä viikonloppuun ajoittuva joulunaika rajoittaa ihmisten liikkumista, arvioi ylikomisario Rauno Pätsi Rovaniemen liikkuvasta poliisista.

Ruuhkien sijaan tämän vuoden joululiikenteen riesana Lapissa ovat porot, jotka pehmeän kinoksen takia hakeutuvat tielle siirtyessään ruoka-apajalta toiselle. Myös hirvet ovat runsaslukuisesti autoilijoiden riesana. Oman haasteensa joululiikenteelle tuovat jäiset ajoradat.

- Liukkaan kelin takia turvavälien kanssa pitää olla erityisen tarkkana, Pätsi opastaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme