Mainos
Mainos

Joulu tuo muutoksia joukkoliikenteeseen

Joulunaika tuo muutoksia joukkoliikenteeseen.

VR on jo aloittanut lisävuorojen ajamisen Helsinki-Kolari- ja Helsinki-Rovaniemi-väleillä. Aatonaattona junat kulkevat perjantain aikataulun mukaan. Päivän aikana ajetaan myös muutamia ylimääräisiä vuoroja.

Jouluaattona junat kulkevat poikkeusaikataulussa. Kotimaan kaukoliikenne hiljenee puolenpäivän jälkeen ja pysähtyy illansuussa kokonaan. Junaliikenne käynnistyy jälleen joulupäivänä puolenpäivän jälkeen.

Tapaninpäivänä junat kulkevat sunnuntaiaikataulun mukaan. Liikenteessä on myös lisävuoroja. Ylimääräisiä vuoroja ajetaan myös joulun ja uudenvuoden välipäivinä, muuten välipäivien liikenne ajetaan pääosin normaalisti.

Tarkat tiedot joululiikenteessä ajettavista vuoroista saa esimerkiksi asemilta ja osoitteesta www.vr.fij. VR:n puhelinpalvelu vastaa numerossa 0600 41900.

Kaukoliikenteessä alueellisia eroja

Kaukoliikenteen bussivuoroissa ajetaan aatonaattona arkivuorot, minkä lisäksi voidaan ajaa erilliset perjantaivuorot.Jouluaattona ajetaan lauantaivuorot siten, että kello 14 ja sen jälkeen lähtevät vuorot voidaan jättää ajamatta.

Varsinkin pikavuoroliikennettä on tarjolla rajoitetusti myös aattoiltana ja joulupäivänä. Joulupäivän vuorot voidaan olla kokonaan ajamatta. Tapaninpäivänä ajetaan S- eli pyhävuorot. SS-vuorot voidaan olla ajamatta.

Matkahuollosta muistutetaan, että joulunajan bussiliikenteessä on aikaisempien vuosien tapaan paljon liikennöitsijäkohtaisia ja alueellisia eroja. Aikataulut on hyvä tarkistaa linja-autoasemalta, Matkahuollon valtakunnallisesta aikatauluneuvonnasta numerosta 0200 4000 tai verkosta www.matkahuolto.fi.

Pääkaupunkiseudulla lisävuoroja hautausmaille

Jouluaattona pääkaupunkiseudun seutuliikenteen sekä Espoon, Kirkkonummen, Vantaan ja Keravan bussit kulkevat lauantaiaikataulujen mukaan. Liikenne päättyy noin kello 15. Joulupäivänä 25.12. ajetaan vain osaa linjoista tavallista harvemmalla vuorovälillä. Tapaninpäivänä ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan. Busseilla on yöllä lisälähtöjä.

Seutuliikenteen sekä paikallisbussien joulun erikoisaikatauluja saa autoista sekä osoitteesta www.ytv.fi.

Lähijunaliikenne hiljenee jouluaattona iltapäivällä ja pysähtyy kokonaan kello 18:n jälkeen, kun viimeiset vuorot ovat päässeet määränpäähänsä. Joulupäivän aamuna liikenteessä on muutama lähijuna, mutta puoliltapäivin junat alkavat kulkea harvennetun sunnuntaiaikataulun mukaan.

Tapaninpäivänä lähijunat kulkevat sunnuntaiaikataulun mukaan.Helsingin sisäinen liikenne ajetaan jouluaattona lauantaiaikataulujen mukaisesti noin klo 15.30:een asti. Suomenlinnan lautta kulkee normaalisti koko joulun.

Liikenteessä on sekä peruutuksia että lisävuoroja hautuumaille. Vuoroista saa lisätietoa busseista ja raitiovaunuista sekä HKL:n Rautatientorin ja Itäkeskuksen palvelupisteistä joulua edeltävällä viikolla.

Joulupäivänä liikenne noudattaa sunnuntaiaikataulua. Vuorojen liikennöinti alkaa noin kello 11. Tapaninpäivänä kuljetaan koko päivä sunnuntaiaikataulussa. Myös yöbussit ovat liikenteessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme