Mainos
Mainos

Joulukaupasta odotetaan vilkasta

Kaupan keskusliitto odottaa joulukaupasta ennätysmäisen vilkasta. Suomalaisten odotetaan kuluttavan pelkästään joululahjoihin, jouluruokiin ja muihin joulutarvikkeisiin lähes neljä miljardia markkaa, KKL laskee tiedotteessaan.

Koko vähittäiskaupan myynnin arvon arvioidaan kasvavan joulukuussa arvoltaan noin neljä prosenttia ja myynnin volyymin noin kaksi prosenttia vuoden takaisesta. Kasvutahti on nopeampi kuin vuosi sitten, sillä silloin joulukuun myynnin arvo kasvoi edellisvuodesta 3,3 prosenttia. Luvuissa ei ole mukana auto- eikä polttoainekauppaa.

Vähittäiskauppa kasvussa


Vähittäiskauppa on koko tämän vuoden ajan kasvanut ennakoitua nopeampaa tahtia, eikä hiljenemisen merkkejä ole KKL:n mukaan juuri näkyvissä. Kuluttajien luottamus omaan talouteen on edelleen vahva ja ostovoima kasvussa. Jouluksi sitä kasvattavat vielä joulukuun alussa maksettavat, yhteensä noin 6,3 miljardin markan veronpalautukset.

Kaupan kannalta tärkeitä ovat myös sunnuntaiden aukiolot. Tänä vuonna kaupat ehtivät ennen joulua pitää ovensa auki seitsemänä sunnuntaina, kun viime vuonna sunnuntaiaukioloja oli vain kuusi kappaletta. Haja-asutusalueilla kaupat voivat päättää aukioloajoistaan vapaasti.

Vilkkaan joulukaupan pyörittäminen vaatii myös työvoimaa. KKL arvioi, että kaupan joulusesonki tarjoaa tänä vuonna tilapäistä työtä yli 10000 kiireapulaiselle, joista iso osa on opiskelijoita ja koululaisia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme