Mainos
Mainos

Joulukinkku pitää pintansa tänäkin vuonna

Suomalaiset syövät tänäkin jouluna noin 600 000 kymmenkiloista kinkkua. Suurta muutosta aiempiin vuosiin ei ole näköpiirissä, sillä joulukinkkumarkkinat ovat jo pitkään pysyneet määrällisesti samantasoisina. Lihakeskusliiton mukaan joka vuosi tapahtuu kuitenkin pieniä muutoksia, sillä kuluttajat ovat alkaneet suosia hieman pienempiä, luuttomia ja kypsiä kinkkuja.

Suurin osa kinkunsyöjistä valitsee edelleen kotimaisen kinkun, sillä vain joka kymmenes ostaa tuontikinkun. Tuonnin osuus tämän joulun kinkuista jää korkeintaan 15 prosenttiin.

Kalkkunan valitsee vain kahdeksan prosenttia kuluttajista. Sekä kinkun että kalkkunan hankkii joulupöytäänsä yhdeksän prosenttia kuluttajista.

Joulukinkkujen hintaan vaikuttavat niin laatu kuin kaupan oma hinnoittelu. Teollisuuden kaupalle myymien kinkkujen keskihinta ei ole noussut edellisvuodesta.

(Talousuutiset 11.12.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme