Mainos
Mainos

Joululiikenne tänään vilkkaimmillaan

Joululiikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan iltapäivän ja illan aikana. Aamun ajokeli on maanteillä palautunut eilisen lumimyräkän jälkeen normaaliksi. Vaalimaan rajanylityspaikalle on edelleen kilometrien rekkajono.

Tästä päivästä eli aatonaatosta odotetaan joululiikenteen vilkkainta matkustuspäivää. Joulun sijoittuminen keskelle viikkoa tasoittaa pääteiden ruuhkia ainakin Etelä-Suomessa useammalle päivälle. Liikkuvan poliisin mukaan teillä on ruuhkaisinta iltapäivällä ja illalla.

Valtatie ykkösellä Turun suuntaan menoliikenteen ruuhkaisin aika ajoittuu kello 15:n tienoille ja Lahteen ja Jyväskylään päin johtavalla nelostiellä noin kello 15-17:n aikaan. Helsingistä Tampereen suuntaan kulkevalla valtatie kolmosella ruuhkaisinta on puolestaan iltapäivällä kello 16:n jälkeen.

Myöhäisin ruuhkahuippu on valtatie seiskalla Porvoon ja Koskenkylän suunnalla, missä tungos on suurin alkuillasta kello 18:n tienoilla. Ruuhkahuippujen aikana autojen määräksi arvioidaan 1300 ajoneuvoa tunnissa valtatie ykkösellä, 800 autoa nelosella, 750 autoa seiskalla ja 500 ajoneuvoa ykkösellä.

Vierumäki pahin paikka

Joululiikenteen puuroisin paikka on monivuotisen perinteen mukaan jälleen Vierumäen seutu valtatie 4:lla. Sumppuuntumisen syykin on aina sama eli kahden kaistan yhtyminen yhdeksi. Tänä jouluna menoliikenteen sujumista helpottaa joulun sijoittuminen keskelle viikkoa.

-Tänä vuonna tilanne on hyvä. Osa ihmisistä on ottanut maanantain ja tiistain vapaaksi ja lähtenyt matkaan jo viime perjantaina. Moni lähti reissuun myös rauhassa lauantaiaamuna, kun ei halunnut lähteä matkalle yötä myöten perjantai-iltana, kertoi liikennepäivystäjä Timo Räikkönen tiehallinnon Tienkäyttäjän linjalta.

Tilanne maanteillä on tänään varsinkin Etelä-Suomessa huomattavasti parempi kuin eilen. -Jos eilinen ilma olisi ollut tänään, niin teillä olisi ollut edessä katastrofi, Räikkönen sanoi.

Myös paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, joten pahoja ruuhkia ei odoteta. Paluuliikenteen vilkkaimmaksi päiväksi arvioidaan sunnuntaita, mutta kotiin palaajia riittää jo tapaninpäivänä ja lauantaina.

Ajokeli palannut normaaliksi

Aamun ajokeli on maanteillä palautunut eilisen lumimyräkän jälkeen normaaliksi.

Tiehallinnon liikennepäivystyksestä kerrotaan, että päätiet ovat ajouriltaan paljaat ja kuivat. Sivutiet, risteykset ja rampit saattavat kuitenkin olla liukkaita.

Lumisateita ei ole ollut eilisillan jälkeen ja tuulikin on tyyntynyt myrskylukemista.

-Ollaan oikeastaan normaalissa, talvisessa pakkaskelissä, sanoo liikennepäivystäjä Helene Hein.

Vaalimaalla edelleen pitkä rekkajono

Vaalimaan rajanylityspaikalle jonotti aamulla rekkoja yhä noin viidentoista kilometrin matkalla Virolahdella. Jonossa on kuitenkin muutama melko pitkä väli. Vaalimaan rajatarkastusasemalta arvioitiin, että Venäjälle pyrkivän raskaan liikenteen odotusaika on todennäköisesti yli vuorokauden.

(MTV3 - STT)

(Huomenta Suomi 23.12.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme