Mainos
Mainos

Joulun menoliikenne alkaa huomenna - Poliisi muistuttaa jälleen turvaväleistä

Poliisi muistuttaa joululiikenteeseen lähtijöitä riittävästä turvavälistä ja tieliikennelain noudattamisesta. Menoliikenne alkaa jo huomenna ja paluuliikenne joulupäivänä.

Joulun menoliikenne alkaa huomenna. Poliisi uskoo, että liikenne jakautuu tänä vuonna useammalle päivälle. Poliisin arvion mukaan Etelä-Suomen ruuhkahuiput ajoittuvat perjantaina kello 14 – 20 välille ja lauantaina 23. kello 8 – 12 väliselle ajalle. Ruuhkahuippuja kannattaa välttää, koska se laskee onnettomuusriskiä, lisäksi poliisi muistuttaa riittävästä ajoetäisyydestä ja nopeusrajoitusten noudattamisesta.

Poliisi valvoo joululiikennettä sekä näkyvin tunnuksin varustetuilla että siviilimallisilla kalustoilla kaikilla päätieverkoilla ja taajamissa.

Poliisi muistuttaa myös, että joululiikenteeseen lähdettäessä on varmistettava auton rengaspaineet, ajovalojen toimivuus, pissapojan nesteet, polttoaineen riittävä määrä ja auton oikea kuormaus.

Joulun menoliikennettä on runsaasti Helsingin ulosmenoteillä Porvoon, Lahden ja Hämeenlinnan suuntiin. Paluuliikenne alkaa jo joulupäivänä, mutta vilkkain paluupäivä on tapaninpäivä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme