Mainos
Mainos

Joulun menoliikenteen vilkkain päivä tänään

Joulun menoliikenne alkaa tänään. Päivästä arvioidaan tulevan vilkkain matkustuspäivä niin linja-auto, juna- kuin lentoliikenteessäkin.

Maanteillä liikenne jakautunee tasaisemmin usealle päivälle. Liukas keli ja ruuhkat ovat aiheuttaneet runsaasti kolareita ja jonoja eteläisen Suomen teillä. Puolikuuteen mennessä perjantai-iltana poliisi oli käynyt 137:llä kolaripaikalla Etelä-Suomen läänissä. Niiden lisäksi sattui kymmeniä pienempiä turmia.

Varsinkin junien osalta lipputilanne on jo heikko. Osa iltapäivän ja huomisaamun junista on jo loppuunmyyty. Ruuhkaisinta on pääradan varteen menevissä junissa ja makuuvaunuissa.

Linja-autoliikenteessä taas pyritään tarpeen mukaan hankkimaan lisäbusseja ennakkovarausten perusteella. Maanteillä odotetaan liikenteen jakautuvan tasaisemmin monelle päivälle. Eniten autoilijoita on Etelä-Suomen pääteillä.

Helsingin keskustan liikenne oli tukkoista. Matka linja-autoasemalta keskustan halki taittui etanan vauhtia. Pääkaupunkiseudun liikenne oli osaksi joulun menoliikennettä, osaksi ostosliikennettä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme