Mainos
Mainos

Joulun suosituimmat lelulahjat – klassikoista tuli hittejä

Perinteiset lelut ovat tekemässä paluuta joululahjapaketteihin.

Moni vanhempi muistaa tämän joulun hittilelut jo omasta lapsuudestaan. Suosikkien joukkoon lukeutuvat kahden ison markettiketjun mukaan muun muassa Brio-junaradat sekä Stiga-jääkiekkopeli.

Prisman valikoimajohtaja Hans Backström arvelee, että varsinkin pienten lasten vanhemmat saattavat tietoisesti suosia niitä leluja, joista heillä itsellään on mukavia muistoja.

– Tuttu ja turvallinen lelu on helppo valita, kun tiedetään, että ne ovat hyviä. Paljon on nyt myyty tällaista klassista lelua, Backström sanoo.

Sama vahvistetaan Keskosta. Klassikoiden lisäksi kaupaksi ovat käyneet kovin ennalta arvattavat tavarat. Lelujen ostopäällikkö Marjut Laukkanen kertoo, että tytöille ostetaan edelleen eniten nukkeja ja pojille autoratoja.

Räpsyripsistä hirviöihin

Vaikka esimerkiksi legot ovat pitäneet pintansa myydyimpien lelulahjojen listalla jo vuosikymmeniä, Prisman Hans Backström huomauttaa, että nykypalikat eivät ole samoja kuin millä parikymmentä vuotta sitten leikittiin.

– Kyllä näitä päivitetään sukupolven mukaan. Teemat vaihtuvat. Esimerkiksi tällä hetkellä suosittuja ovat kaikki Angry Birds -asiat.

Myös nykynuket ovat varsin kaukana räpsyripsisistä mollamaijoista, jotka halattaessa huudahtivat "mamma!".

Keskon Marjut Laukkasen mukaan tämän joulun suosituin nukkesarja saa inspiraationsa hirviöelokuvista ja kauhusta. Hahmot ovat sukua kuuluisille hirviöille, kuten Draculalle, Frankensteinille, zombeille tai muumioille.

Lelut vetoavat kuitenkin samoihin tarpeisiin kuin aiemmin. Hans Backström toteaa, että pyörää on turha lähteä keksimään uudestaan.

– Lapsia kautta aikain ovat kiinnostaneet samat asiat. Legojenkin suosio perustuu siihen, että kaikki lapset haluavat rakentaa ja tuottaa jotain omaa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme