Mainos
Mainos

Jouluna syödään 160 miljoonan euron edestä

Joulu on myös ruokakaupassa tärkeä sesonki, sillä suomalaiset ostavat jouluruokia yhteensä noin 160 miljoonalla eurolla.

Päivittäistavaroita myydään joulukuussa noin 15 prosenttia keskimääräistä enemmän, ja suurimmissa hypermarketeissa niiden myynti kasvaa yli 30 prosenttia.

Joulupöydän antimet hankitaan Päivittäistavarakauppa ry:n mukaan yleensä tutuista marketeista ja ostoksia täydennetään pienissä myymälöissä. Suosituimpia jouluherkkuja ovat vuodesta toiseen kinkku, lanttu- ja porkkanalaatikko sekä rosolli ja perunalaatikko.

Päivittäistavarakauppa muistuttaa, että jouluruokia voi hankkia lisää vielä joulunpyhinäkin. Alle sadan neliömetrin päivittäistavarakaupat saavat olla joulunakin vapaasti auki, ja ne palvelevat myös joulupäivänä. Tapaninpäivänä myös hieman suuremmat, alle 400 neliön myymälät saavat olla auki neljän tunnin ajan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme