Mainos
Mainos

Joulupadat jälleen kaduille

Pelastusarmeijan joulupatakeräyksellä on autettu vähäosaisia jo yli sata vuotta. Padat on pystytetty tänään.

Pelastusarmeijan joulupadat ovat ilmestyneet jälleen suomalaiseen katukuvaan. Padat ovat kaduilla noin 30 paikkakunnalla.

Rahalahjoitusten lisäksi keräykseen voi tuoda esimerkiksi vaatteita, leluja tai säilyviä elintarvikkeita. Pelastusarmeija muistuttaa, että joulupadat eivät ole ulkona sunnuntaisin.

Viime vuonna Pelastusarmeijan joulupatakeräys tuotti yli miljoona euroa. Pataekeräyksellä autetaan muun muassa vähävaraisia lapsiperheitä.

MTV:n uutisten tavoittaman Pelastusarmeijan suhdetoimintasihteerin, majuri Sirkka Paukun mukaan lahjoituksissa näkyy talouden suotuisa kehitys.

- Vaatetavara on vähän parantunut. Laman aikana ja laman jälkeen tuli vähän huonompaa vaatetavaraa. Hyvin merkittävää on myös se, että nuoret ja nuoret perheetkin lahjoittavat leluja. Vanhemmat lahjoittavat itseneulottuja neuleita, Paukku kertoo.

Sähköisesti joulupatakeräys alkoi internetissä kuun ensimmäisenä päivänä osoitteessa www.joulupata.fi .

Joulupatakeräys on saanut alkunsa Yhdysvalloista. Ensimmäisiin patoihin kerättiin avustuksia varattomille merimiehille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme