Mainos
Mainos

Joulupukki tarkasti EU-komission

Suomalainen joulupukki keskeytti keskipäivällä EU:n komission kiireisen työpäivän ilmestymällä punaisine nuttuineen ja partoineen Rovaniemen kaupunginjohtajan Matti Pelttarin seurassa lähinnä komissaareille varattuun vastaanottoaulaan. Yhdellä komission jäsenelle tieto pukin tulosta oli kuitenkin kantautunut: budjettikomissaari Erkki Liikanen oli kohteliaasti vanhaa herraa vastassa.

Joulupukille tarkastusmatka komissioon oli laatuaan ensimmäinen. Liikanen sopi vastaanottajaksi, kun hänet on mainittu yhtenä "luokan parhaista oppilaista". Joulupukki keräsi välittömästi ympärilleen ihmettelevän toimittajajoukon, joka otti pukin tavalliseen tapaansa kriittisen käsittelyn kohteeksi.

Koska tapaus Kesko oli vielä tuoreessa muistissa, keskustelussa penättiin sitä, mahtaako suomalaispukilla olla EU-sääntöjen vastainen monopoliasema markkinoilla ja onko komissio ryhtynyt yksipuolisesti tukemaan suomalaista joulupukkia, kun muitakin on markkinoilla. Liikanen puolusti suomalaispukin läsnäollessa vapaata pukkien välistä kilpailua.

Tanskalaistoimittajat jäivät tilaisuuden jälkeen selvittämään komissaari Ritt Bjarregaardin kantaa pukkikysymykseen, mutta ainoalla oikealla pukilla oli jo kiire muualle: hän karautti poroineen Brysselin keskustaan Grand Placelle avaamaan juhlallisesti joulutoria, jota koristaa Helsingin kaupungin toimittama joulukuusi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme