Mainos
Mainos

Joulurauha julistettiin Turussa

Suomi on hiljentynyt joulunviettoon. Joulurauha julistettiin Turussa puoliltapäivin.

Suomi hiljentyi joulunviettoon aattona puoliltapäivin, kun Turku julisti joulurauhan. Joulurauha on julistettu Turun Brinkkalan talon parvekkeelta vuodesta 1886 paitsi talvisodan aikana vuonna 1939.

Joulurauhan julisti nyt ensi kertaa Turun kaupungin tuore kansliapäällikkö Jouko Lehmusto. Hänen eläkkeelle jäänyt edeltäjänsä Paavo Heinonen ehti julistaa joulurauhan 18 kertaa.

Käytännössä Suomi hiljenee hämärän laskeutuessa jouluaattona, kun kaupat ovat lukinneet ovensa ja julkiset kulkuvälineet seisahtuvat. Sekä juna- että kaukobussiliikenne seisahtuu aattona iltapäivällä. Junat ja kaukobussit alkavat kulkea uudelleen joulupäivänä iltapäivän mittaan.

Omalla autolla liikkujaa auttavat jouluna vapaaehtoisen tiepalveluväen avustusoperaatiot Lumihiutale ja Joulupukki.

Joulupäivänä ei ostoksille pääse, mutta tapaninpäivänä pienemmät ruokakaupat saavat olla auki neljä tuntia. Rajoitukset eivät koske kioskeja, huoltoasemia tai haja-asutusalueen kauppoja.

Pankkiin pääsee seuraavan kerran vasta maanantaina joulukuun 29. päivänä. Valuuttaa saa kuitenkin vaihdettua jouluaattona ja tapaninpäivänä Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja Helsingin Länsiterminaalissa. Pankkien automaatti- ja korttipalvelujen sekä verkko- ja puhelinpalveluiden tulisi toimia jouluna pyhäpäivien tapaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme