Mainos
Mainos

Joulurauha julistettu Turusta – poliisilla erittäin järeät turvatoimet

Suomeen on julistettu joulurauha perinteisin menoin Turun Vanhalla Suurtorilla. Turun tuomiokirkon kello löi puoliltapäivin sen merkiksi. Joulurauhan julisti Brinkkalan talon parvekkeelta Turun kaupungin protokollapäällikkö Mika Akkanen.

Tänään poliisilla oli erittän järeät turvatoimet joulurauhan julistuksen turvallisuuden takaamiseksi. Ajoväylät oli tukittu puolustusvoimien ajoneuvoilla. 

Berliinissä 12 ihmistä kuoli tiistaina, kun Anis Amri ajoi rekalla joulutorille. 

Joulurauhan julistus on luettu Turussa lähes katkeamattomana perinteenä aina 1300-luvulta lähtien. Tavalla kehotetaan kansalaisia rauhoittumaan pyhien viettoon. 

Tuhannet ihmiset olivat saapuneet Turkuun paikan päälle seuraamaan jouluaaton perinnettä.

Tilaisuus lähetettiin suorana televisiolähetyksenä Ylellä, ja tilaisuutta saattoi seurata suorana myös internetistä. Tällä vuosikymmenellä julistusta on seurannut Finnpanelin mukaan enimmillään yli miljoona televisionkatsojaa.

Joulurauha julistetaan myös esimerkiksi Porissa, Porvoossa, Raumalla ja Uudessakaupungissa, mutta niissä perinne ei ole kestänyt yhtä kauan kuin Turussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme