Mainos
Mainos

Jouluvalojen turvallinen asettelu tärkeää

Sisäkäyttöön tarkoitettuja jouluvaloja ei saa käyttää ulkona.

Turvatekniikan keskus muistuttaa jouluvalojen oikeanlaisesta sijoittamisesta.

Ulkona tulee käyttää ainoastaan ulkokäyttöön tarkoitettuja valoja. Sisäkäyttöön soveltuvat kuitenkin sekä sisä- että ulkokäyttöön tarkoitetut jouluvalot. Tuotteen käyttötarkoitus selviää pakkauksesta tai käyttöohjeesta.

Ylitarkastaja Soili Martikainen muistuttaa, että ulkojouluvaloja ja jatkojohtoa varten tarvitaan ulkopistorasia. Jatkojohdon käyttöä ulkona tulee välttää, mutta jos sille on tarvetta reititys pitää katsoa niin, ettei autolla voi ajaa johdon päältä. Ylikuormituksen estämiseksi jouluvaloja ei tulisi kytkeä toisiinsa enempää kuin käyttöohjeissa sallitaan.

Sisätiloissa jouluvalot eivät saa koskea paperikoristeita tai verhoja.Valot kannattaa myös sijoitella pois lapsien ulottuvilta. Kun jouluvalon lamppua vaihdetaan, pistotulppa tulee irrottaa pistorasiasta. Uuden lampun kannan, jännitteen ja tehon tulee olla sama kuin aiemmassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot