Mainos
Mainos

Journalistiliiton puheenjohtaja: Liian aikaista arvioida vaikutusta sananvapaustilanteeseen

Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho pitää Helsingin Sanomien toimittajan kotiin tehtyä kotietsintää järeänä ja erittäin poikkeuksellisena toimenpiteenä. Hän ei muista vastaavaa aiemmin Suomessa tapahtuneen.

Ahon mukaan on vielä liian aikaista arvioida, vaikuttaako tapahtunut perussananvapaustilanteeseen Suomessa. Sitä varten tarvitaan lisää tietoa taustoista.

– Sitä en usko, että tästä tulee sellainen ongelma, että toimittajien koteihin nyt jatkuvasti ryhdyttäisiin tekemään kotietsintöjä, Aho sanoo STT:lle.

Hän muistuttaa, että merkittävän tiedon julkaiseminen on toimittajan ammattivelvollisuus ja että kansalaisilla on oikeus tietää myös tiedusteluasioista.

– On hirveän tärkeä muistaa, että ei ole olemassa sellaisia asioita, mitä toimittajat eivät saisi tutkia tai yrittää selvittää, Aho sanoo.

Journalistiliiton mukaan rikostutkinnan ulottaminen jutun kirjoittaneisiin toimittajiin on arveluttavaa sananvapauden ja yhteiskunnan avoimuuden näkökulmasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme