Mainos
Mainos

Journalistiliitto: Suurimmat yt:t tällä vuosituhannella

Journalistiliiton mukaan Yleisradion tänään julkistamat yt-neuvottelut ovat Suomessa viestintäalan isoimmat tällä vuosituhannella.

Liiton tiedotteen mukaan Yle pyrkii aloittamaan irtisanomisprosessin jo tämän vuoden puolella. Yt-neuvottelujen piirissä on 1030 työntekijää, joista enintään 185 henkilön työsuhde päättyy. Arviot eivät liiton mukaan sisällä määräaikaisen tai tuntipalkkaisen työvoiman käytön mahdollista vähentämistä.

Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoiminnassa yt-neuvottelut eivät koske tekniikkaa, lähetyksiä, Yle Urheilua ja Yle Uutisten ulkomaantoimitusta. Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa vähennysarvio on 23 henkilötyövuotta. Neuvottelut koskevat 300 henkilöä.

Ensi vuonna perinteinen uutis- ja ajankohtaistoimitus muuttuu Ylessä, ja toimitukset jaetaan neljään kokonaisuuteen: Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu.

Julkaisut-yksikössä neuvottelut koskevat noin 205 henkilöä. Suunniteltu vähennys on enintään 20 henkilötyövuotta. Luovat sisällöt -yksikössä neuvottelut koskevat noin 110 henkilöä. Vähennys on enintään 20 henkilötyövuotta. Tuotannot-yksikössä neuvottelut koskevat noin 130 henkilöä. Yksikön suunnitelmat tarkoittaisivat toteutuessaan enintään 90 henkilötyövuoden vähennystä. Yhteisissä toiminnoissa neuvottelut koskevat koko henkilöstöä tietyin poikkeuksin, yhteensä noin 115 henkilöä. Yhteisten toimintojen arvioitu henkilöstövähennys on enintään 17 henkilötyövuotta.

Svenska Ylessä neuvottelut koskevat 171 henkilöä - vähennystarpeena 14 henkilötyövuotta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme