Mainos
Mainos

Joutsenon kunta tuomittiin syrjintäkiellon rikkomisesta

Joutsenon kunnan katsotaan rikkoneen tasa-arvolain syrjintäkieltoa hammaslääkärin valinnassa. Lappeenrannan käräjäoikeuden mukaan sukupuoli on vaikuttanut valintaprosessissa, kun koulutukseltaan ja työkokemukseltaan pätevämpi mies jäi kunnassa sopivaksi arvioidun naisehdokkaan varjoon.
Käräjäoikeus tuomitsi kunnan maksamaan kanteen nostaneelle hammaslääkärille 20 000 markan hyvityksen tasa-arvolain rikkomisesta sekä korvaamaan miehen oikeudenkäyntikuluja. Joutsenon sosiaali- ja terveyslautakunta valitsi viime vuonna terveyskeskushammaslääkäriksi imatralaisen hammaslääketieteen lisensiaatin, joka oli hoitanut virkaa sijaisuutena. Hakijoita oli kaikkiaan 17, joista kanteen nostanut lappeenrantalainen hammaslääkäri totesi valintamenettelyn kulissimaiseksi. Hän korosti, että kaikki Joutsenon terveyskeskushammaslääkärit ovat naisia. Lappeenrannan käräjäoikeuden mukaan lappeenrantalainen mies on työkokemukseltaan selvästi ansioituneempi kuin imatralainen nainen, eikä Joutsenon kunta ole myöskään pystynyt osoittamaan, että valinnassa olisi vaikuttanut jokin painava syy sukupuolen sijasta.

Hämmästystä Joutsenossa


Joutsenossa oikeuden päätös herätti hämmästystä.
-Jos mitään muita tekijöitä ei oteta huomioon kuin pitempi työkokemus, niin kyllä virkaan valinta muodostuu aika pulmalliseksi asiaksi, arvioi Joutsenon vs. kunnanjohtaja Ilkka Kiislahti. Hänen mukaansa valinnassa painoivat yhteistyökyky ja sopeutuminen työyhteisöön, jotka eivät voi olla tasa-arvolain vastaisia perusteluja.
-Joutsenon kunnalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin viedä asia ylempiin oikeusasteisiin. Vastaisuutta varten asialle on saatava selkeä oikeusohje, Kiislahti sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme