Mainos
Mainos

JSN antoi vapauttavan päätöksen persu-sanan käytöstä

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut vapauttavan päätöksen kanteluista, jotka sille oli tehty persu-sanan käytöstä tiedotusvälineissä. Neuvosto antoi yksimielisen vapauttavan päätöksen Yleisradiolle, Iltalehdelle, Ilta-Sanomille, MTV3:lle, Helsingin Sanomille ja Etelä-Suomen Sanomille.

– Päätöstä valmisteltaessa pyydettiin lausunto Kotimaisten kielten tutkimuskeskukselta, kertoi JSN:n puheenjohtaja Risto Uimonen.

JSN totesi, että perussuomalaisilta puuttuu lyhyt ja ytimekäs, journalistiseen otsikkokäyttöön sopiva lyhenne. Ennen kuin yleisesti hyväksytty lyhenne on olemassa, on ymmärrettävää, jos tiedotusvälineet turvautuvat kansanomaiseen lyhenteeseen.

JSN kuitenkin katsoo, että sana persu on tyyliltään arkinen ja joskus halventava. JSN suosittaa, että tiedotusvälineet käyttäisivät persu-sanaa ja muita vastaavia ilmaisuja harkitusti. JSN:n mukaan kansanomaiset ilmaisut sopivat paremmin pakinoihin, kevyehköihin kolumneihin ja esimerkiksi suoriin haastattelulausuntoihin.

– Totesimme, että persu on samanlainen kuin muista puolueista kansan keskuudessa käytetyt arkiset ilmaisut, Uimonen sanoi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot