Mainos
Mainos

JSN tarkensi langettavan päätöksen julkaisuohjetta – päätös julkaistava netissä kokonaa

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on tarkentanut langettavan päätöksen julkaisemiseen liittyvää ohjeistusta.

Neuvosto muistuttaa, että tiedotusvälineen verkkosivuilla pelkkä linkki päätökseen ei riitä langettavan julkaisemiseksi vaan päätös on julkaistava kokonaisuudessaan.

Jos langettava päätös koskee painettua lehteä tai esimerkiksi radiota tai tv:tä, toimitus voi julkaista päätöksestä normaaleihin uutiskriteereihin perustuvan uutisen. Neuvosto suosittelee, että tällainen uutinen julkaistaan myös verkkosivuilla varsinaisen päätöksen lisäksi. JSN linjasi, että tällaisessa langettavan päätöksen julkaisemisen korvaavassa uutisessa päätöstä ei saa kommentoida tai arvioida.

Ohjeiden tarkentaminen tuli ajankohtaiseksi, koska maaliskuussa langettavan päätöksen saanut Yle kommentoi ja arvioi päätöstä julkisuudessa ennen kuin se oli julkaissut päätöksen kokonaisuudessaan verkkosivuillaan. Päätöstä kommentoitiin myös langettavasta kertovassa uutisessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme