Mainos
Mainos

Juha Föhr pakkasen yllättämille, syksystä yhä haaveileville: Ymmärtäkää nyt, se on ohi

Forecan meteorologi Juha Föhr heittäytyy lähes valistavaksi kuvaillessaan alkavaa sääviikkoa. Kireät pakkaset iskivät etenkin eteläiseen Suomeen kuin varkain. Näin kylmillä keleillä Föhriä ei haittaa, vaikka hänen ennusteensa menisivät hiukan ylikin.

– Se johtuu tästä vuodenajasta. Ihmisten on nyt kunnolla havahduttava, ettei ole enää syksy vaan ihan talviset olosuhteet.

Föhr ei halua valistaa vain talvirenkaidensa kanssa pähkäileviä, vaan etenkin heitä, jotka kuvittelivat pärjäävänsä syystakissaan vielä useamman viikon.

– Kun talvi saapuu niin monen kuukauden jälkeen, niin eihän sitä kukaan muista, että mitkä olivatkaan ne talviasiat, mitkä pitää ottaa huomioon. Ne talvivaatteet pakkaavat olemaan jossain varastossa, ja niitä nyt ehdottomasti tarvitaan.

Pakkanen kiristyy yli kymmeneen asteeseen maan pohjoisosissa, mutta vähintään yhtä kylmältä sää tuntuu tuulen takia etelärannikolla.

– Kyllä tämä on ihan rehellistä kylmää talvisäätä esimerkiksi tämänpäiväinen ja huominen.

– Talvirytkyt täytyy nyt kaivaa esiin, on typerää palelluttaa itsensä tuolla tuulessa. Se (syksy) on nyt ohi, on ymmärrettävä, Föhr muistuttaa.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme