Mainos
Mainos

Juha Itkonen: Myöhempien aikojen pyhiä

Sain Juha Itkosen esikoisromaanin käsiini aivan yllättäen pokkarina. Kevyiden mustavalkoisten kansien sisällä on vahva ja vaikuttava tarina. Kaksi mormoninuorukaista David ja Mark saapuvat Suomeen keskikokoiseen kaupunkiin lähetystyöhön.

Nuoret tietävät jo Suomeen tullessaan, että tehtävä ei ole helppo. Suomalaiset kun ovat melko outoja ja vaikeasti lähestyttäviä. Pojat kiertävät järjestälmällisesti pientä kaupunkia eikä suomalaisiin ole helppo saada kontaktia. He ihmettelevät suomalaisten tapoja ja mykkyyttä. Pojat pohtivatkin että helpompi olisi saada suomalaiset uskomaan avaruusolentoihin kuin heihin. Tehtävä ei ollut helppo ja pyöräilemällä lähetystyön tekemisestä kertyi kilometreja säässä kuin säässä.

Pojat tutustuivat myös lämpimiin ja turvaa tuoviin suomalaisiin. Poikien turvana on rehti suomalaispariskunta, Kalevi ja puhelias Kalevin vaimo. Pojat myös tutustuvat lapsiperheen vaikeaan arkeen. Elämän koetellessa lastensa isän hylkäämäälle vaimolle mormoonipoikien välittäminen ja apu toi helpotusta.

Poikien keskinäisen suhteen kuvaaminen on oma tarinansa romaanin sisällä. Toisilleen aiemmin tuntemattomien poikien tiivis yhteiselo arjessa ei ole ihan helppoa. David myös tutustuu mielenkiintoiseen suomalaiseen tyttöön, Emmaan. David joutuu pohtimaan suhdettaan pyhään ja uskontoonsa. David

Kun oli paitsi mormonipoika, mutta myös ihan tavallinen poika.

Kirja on ihastuttavan erilainen romaani nuoruudesta, uskonnosta ja samalla kuvaus suomalaisesta arjesta. Juha Itkonen vangitsi minut jälleen tälläkin romaanillaan.

Kansanedustaja (kok)

Kirjojen parissa rentoudun ja pakenen arjen kiireitä. Valitettavasti eduskuntatyön ollessa kiivaimmillaan tulee luettua aivan liian vähän. Kommentaattorina lukemiselle järjestyy aikaa. Tämä tekee minulle "työnarkomaanille" tosi hyvää.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme