Mainos
Mainos

Juha Miedon dopingvarjo saa jatkoa: Keskustelu myös amfetamiinista

Arto Halosen ohjaamassa Sinivalkoinen valhe –dokumenttielokuvan lisämateriaalissa on myös toinen keskustelu, joka liittyy hiihtäjälegenda Juha Mietoon ja kiellettyihin aineisiin.

Hiihdon päävalmentajana vuosina 1972–1985 toiminut Immo Kuutsa kertoo Miedon ja hiihtäjä Juhani Revon käyneen keskustelua amfetamiinista. Kuutsan puheenvuoro esitettiin tänään 45 minuuttia –ohjelmassa.

– Repo ja Mieto olivat keskustelleet, kun kaverit olivat kertoneet, että ne käyttävät näitä amfetamiinihommia. Minä sanoin sitten, että pannaan dopingtestit pystyyn ja katsotaan, hiihtääkö ne puhtaalla vai ei. Sen jälkeen, mun asenne on ollut näin, Immo Kuutsa sanoo.

Entinen kilpahiihtäjä ja olympiavoittaja Eero Mäntyranta jäi kiinni amfetamiinin käytöstä SM-kisoissa vuonna 1972. Juha Mieto kiistää, että hän olisi tiennyt amfetamiinin yleisestä käytöstä Suomen maastohiihdossa. Mieto vastaa tarkempiin kysymysiin tänään 45 minuuttia –ohjelmassa.

Lisämateriaalissa Kuutsa pohti asiaa enemmänkin.

– Sitten, kun tulee faktat esiin, niin minä sanon, että se on ollut näin. Ei tästä kannata hikeentyä. Kato, elämä on show’ta, Kuutsa jatkaa.

Alkuviikosta lehdistölle esitellyssä dokumenttielokuvassa entinen painonnoston olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemi kertoo Juha Miedon kysyneen neuvoja anabolisten steroidien käytöstä vuonna 1975.

Mieto on kiistänyt väitteen jyrkästi. 45 minuuttia –ohjelma ei tavoittanut Juhani Repoa kommentoimaan keskustelua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme