Mainos
Mainos

Juha Sipilä keskiolutkohusta: Keppanan prosentit päättämättä

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ottaa blogissaan kantaa keskiolutkeskusteluun.

Sipilän mukaan keskioluen saaminen takaisin Alkon valikoimiin ei ole puolueen vaaliohjelman keskiössä. Sipilän mukaan alkoholipolitiikka herättää aina suuria tunteita. Yksi ongelma on ylitse muiden: mikä on keskioluen alkoholipitoisuus?

– Voin sanoa, että kaupassa myytävän oluen vahvuuden pienentäminen ei ole lähimainkaan Keskustan kärkihankkeita seuraavalla vaalikaudella. Emme tingi tavoitteestamme pienentää alkoholin aiheuttamia haittoja suomalaisille perheille ja yksilöille, mutta keinoista olemme valmiita keskustelemaan ja jopa niitä vaihtamaan, Sipilä kirjoittaa.

Sipilän mukaan jokainen tekee viime kädessä itse päätöksen alkoholin käytöstään. Alkoholihaitat ovat yhteiskunnalle kuitenkin miljardiluokan kysymys. Ja aina nousee älämölö, jos saatavuudesta, hinnasta tai mainonnasta puhutaan.

– Käytävä keskustelu on tyypillistä suomalaista poliittista keskustelua. Esitettyjä keinoja ammutaan joukolla alas, mutta kukaan ei esitä mitään muuta tilalle. Tässäkin asiassa tarvitaan ratkaisuja eikä mitään tyhjää poliittista retoriikkaa, mikä ei ole auttanut ennenkään, puheenjohtaja kuittaa kirjoituksessaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme