Mainos
Mainos

Juhani Eskola Puskan tilalle THL:n pääjohtajaksi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uudeksi pääjohtajaksi on nimitetty laitoksen ylijohtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori Juhani Eskola.

Valtioneuvosto nimitti Eskolan virkaan viiden vuoden määräajaksi. Tehtävään oli 13 hakijaa, joista noin puolet THL:n sisältä. 

Hakukriteereissä painotettiin kykyä luotsata THL läpi määrärahaleikkausten, joissa henkilöstön määrää vähennetään. Pääjohtajan tehtävänä on vastata siitä, mihin tehtäviin laitoksessa keskitytään.

Eskolan vahvuudeksi katsottiin muun muassa monipuolinen johtajakokemus. Hän on toiminut THL:n ylijohtajana vuodesta 2009. Aiemmin hän työskenteli Kansanterveyslaitoksella muun muassa ylijohtajana ja lääkealan yrityksen johtotehtävissä Ranskassa.

Uusi johtaja aloittaa ensi vuoden alussa, kun nykyinen pääjohtaja Pekka Puska jää eläkkeelle.

THL:n tehtäviin kuuluu muun muassa väestön terveyden seuraaminen ja sosiaali- ja terveydenhuollon kehittäminen. Se vastaa esimerkiksi rokotteiden turvallisuudesta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme