Mainos
Mainos

Juhani Lönnroth EU:n huippuvirkaan

Suomi on saanut ensimmäisen pääjohtajan Euroopan komissioon. Juhani Lönnroth siirtyy komission käännöstoimiston pääjohtajaksi aiemmasta toimestaan työ- ja sosiaaliosaston varapääjohtajana.

Juhani Lönnroth on nimitetty Euroopan komission käännöspalveluista vastaavan osaston pääjohtajaksi. Hän on ensimmäinen suomalainen komission pääosaston johdossa.

Käännöstoimisto on komission suurin osasto, jossa työskentelee noin 1400 kääntäjää ja muuta työntekijää. Suomi on ollut pitkään ainoa EU:n jäsenmaa, jolta puuttui pääjohtajuus komissiossa. Ainoan paikkansa Suomi menetti keväällä 2000, kun Jorma Routti siirtyi pois tutkimusosastolta.

Lönnroth on tällä hetkellä Brysselissä komission työ- ja sosiaaliosaston varapääjohtaja. Hän aloitti komission palveluksessa vuonna 1995. Lönnroth on työskennellyt aiemmin mm. kansainvälisen työjärjestön ILO:n, OECD:n ja työministeriön palveluksessa.

(MTV3-STT)
(Kymmenen uutiset 18.11.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme