Mainos
Mainos

Juhannuksen menoliikenne melko sujuvaa

Juhannuksen menoliikenne alkoi hiljentyä eteläisessä Suomessa iltaseitsemän jälkeen.

Vilkkaimmillaan liikenne oli ennen iltakahdeksaa nelostiellä Lahden ja Heinolan välillä. Pääosin liikenne on kuitenkin ollut Etelä- ja Länsi-Suomen pääteillä sujuvaa. Myös Itä- ja Keski-Suomen pääteillä on vältytty suuremmilta onnettomuuksilta. Tiehallinnon mukaan juhannuksen menoliikennettä on runsaasti vielä huomenna päivällä.

Tiehallinnon mukaan juhannuksen menoliikenne oli iltapäivällä paikoin jonoutunut. Jonoja oli liki koko päivän Vierumäen kohdalla Lahden ja Heinolan välillä. Nelostien pullonkaulassa liikenne eteni kello 17:n aikaan vain 30 kilometrin tuntivauhtia. Myös liikenne vaihtoehtoisella reitillä Heinolaan, tiellä 140, oli kello 17 erittäin vilkasta. Valtatie 7:llä menoliikennettä hidasti osaltaan onnettomuus, jonka jälkeen molemmat ajokaistat saatiin taas käyttöön kello 17:ään mennessä.

Ennusteiden mukaan liikenne on vielä puoleenyöhön asti vilkasta Lahti-Heinola-välillä. Pääkaupunkiseudulla liikenne hiljentyi jo iltapäivän lopulla.

Myös Hämeenlinnanväylällä eli tie 3:lla onnettomuus haittasi liikennettä alkuillasta. Hyvinkään Nopossa sattui ketjukolari, joka hidasti liikennettä alkuillasta noin tunnin ajan, kunnes onnettomuuspaikka saatiin raivattua.

Tiehallinto tähdentää, että ohituskaistojen käyttö liikenteen jonoutuessa hidastaa liikennettä entisestään. Ohittelu myös aiheuttaa vaaratilanteita ja laskee kanssamatkustajien matkustusmukavuutta.

Itä- ja Keski-Suomen juhannusliikenne sujunut hyvin

Juhannuksen menoliikenne on sujunut hyvin Itä- ja Keski-Suomen pääteillä iltapäivän ja illan aikana. Teillä liikkui paljon ajoneuvoja ja jonojakin syntyi, mutta poliisin tietoon ei tullut yhtään vakavaa onnettomuutta alkuiltaan mennessä.

Liikkuvan poliisin Jyväskylän yksikkö valvoi liikennettä myös lentokoneesta käsin Keski-Suomessa. Ylikomisario Veikko Stoltin mukaan liikenne sujui maltillisesti Jyväskylän etelä- ja pohjoispuolella. Hänen partionsa seurasi liikennettä muun muassa nelostiellä.

Rattijuoppoja tien päällä

Rattijuoppojen määrä lähes kaksinkertaistuu juhannuspäivien myötä, verrattuna normaaleihin kesäviikonloppuihin.

Poliisin tilastojen mukaan kesä- ja heinäkuu on rattijuopumuksen osalta tunnetusti synkkää aikaa. Juhannusliikenteessä rattijuoppojen määrä on lähes kolminkertainen alkutalven vastaavan pituiseen aikaan verrattuna. Viime vuonna kolmen juhannuspäivän aikana jäi kiinni 630 rattijuoppoa.

Juhannusaattona ja -päivänä poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan juhlapaikkojen ja ravintoloiden läheisyydessä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.06.2003)

Juhannusliikenteessä kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa on tyypillistä, että kuljettaja ajaa voimakkaan tunnekuohun vallassa, rajussa humalassa tai lääketokkurassa.

(Kymmenen uutiset 19.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme