Mainos
Mainos

Juhannuksen menoliikenne rauhallista

Iltapäivän sateet saivat monet lykkäämään lähtöään ja ruuhkahuiput saavutettiin tavanomaista myöhemmin. Huomiseksi onkin odotettavissa poikkeuksellisen vilkas menoliikenteen päivä.

Juhannuksen menoliikenteen ennustettiin ruuhkautuvan jo tänään iltapäivällä perinteisillä paikoilla kuten Lahden ja Heinolan välillä, Koskenkylässä ja Jorvaksentiellä Kirkkonummella. Menoliikenne käynnistyi kuitenkin odotettua myöhemmin ja rauhallisempana. Iltapäivän sateet saivat monet lykkäämään lähtöään ja ruuhkahuiput saavutettiin tavanomaista myöhemmin.

Esimerkiksi odotetut Lahdentien ruuhkat ajoittuivat selvästi ennustettua myöhemmiksi. Myös Kirkkonummella liikenne sujui vaikka ennusteen mukaan autojen oli määrä mataa jonoissa. Niiden sijaan löytyi uusi tulppa.

- Ehkä eniten on yllättänyt juhannuksena 9-tien Tampereelta Orivedelle välillä Hervanta-Rutanan liittymä, jossa iltapäivästä asti liikenne on kulkenut hyvin hitaissa jonoissa, kertoo Tiehallinnon liikennetutkija Tuuli Ryhänen.

Autoilijoiden asenne ja riittävän ajan varaaminen ovat sujuvan liikenteen ehdottomat edellytykset. Myös Tiehallinto tekee osansa.

- Olemme pyrkineet parantamaan liikenteen sujuvuutta aikaisempiin vuosiin nähden. Eli juuri 51:n Jorvaksentien liittymiä ohjataan täältä reaaliaikaisesti ja samoin sitten esimerkiksi Paraisten lauttarannassa meillä on yksi lisälautta käytössä, eli se näyttää nyt helpottaneen huomattavasti sitä saaristoon suuntautunutta liikennettä, Ryhänen jatkaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 24.06.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme